bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Filosofie van de architect

11 maart 2021

We spraken met Roemer Pierik, partner-architect bij EGM architecten en verantwoordelijk voor de prachtige architectuur van de 3 gebouwen van LOYD: Robie House, Fallingwater en Guggenheim.

Eén met de natuur
In de appartementen van LOYD is de natuur altijd dichtbij. Roemer stelt: “Wonen in LOYD betekent wonen midden in de natuur. Dat zie je ook terug in de architectuur van de drie gebouwen die trapsgewijs verspringen. Door de lange horizontale lijnen sluit het complex aan bij de uitgestrektheid van het Nijmeegse landschap. Dit effect wordt nog eens versterkt door de balkonranden van omgezet keramiek, die een mooie beëindiging zijn van de ruime balkons. Door het reliëf op de houten wandpanelen, die speels over de gevel zijn uitgelegd, ontstaat een subtiel schaduwspel.”

Architectuur en landschap komen samen
Bij het ontwerpen van de gebouwen heeft Roemer goed gekeken naar de unieke kenmerken in de omgeving. “Uniek aan LOYD is hoe architectuur en landschap maximaal samenkomen. Het neutrale kleurenpallet van LOYD geeft ruimte aan de rijke kleuren van het landschap en aan persoonlijke invulling. Dankzij de verhoogde ligging op een terp strekt het uitzicht tot ver over de rivier de Waal, het historische centrum van Nijmegen, een oude boomgaard, Fort Beneden-Lent of, aan de andere zijde, over de kleurrijke binnentuin die gerealiseerd is in het hart van de terp. Een natuurrijk landschap, ingezaaid met wilde bloemen en beplant met fruitbomen, meandert tussen de drie gebouwen door. Daardoor ontstaat een grote biodiversiteit. Ook is er plaats voor fauna. Mussen en zwaluwen kunnen verblijven in speciaal ontworpen kasten, die zijn geïntegreerd in het ontwerp van de tuin en de gevel.”

De pijlen hieronder geven de zichtlijnen aan vanuit de gebouwen van LOYD

Rust en elegantie
Comfort, luxe en rust zijn aspecten die centraal staan bij LOYD en die dan ook terugkomen in de architectuur en bijvoorbeeld in de parkeergarage die weloverwogen ondergronds is gesitueerd. Roemer geeft aan: “LOYD kenmerkt zicht door rust en elegantie. De appartementen hebben een grote indelingsvrijheid en een hoog wooncomfort. Afhankelijk van de locatie in het complex hebben de bewoners een prachtig uitzicht over het omliggende uitgestrekte landschap of op de binnentuin. Parkeren kan uit het zicht onder het complex. Deze ondergrondse parkeergarage geeft direct toegang tot de appartementen en de binnentuin. Dit geeft een gevoel van gemak en beslotenheid. Dankzij LOYD woon je in het comfort van een luxe appartement en tegelijk middenin de natuur.”

 

Meer over de locatie van LOYD
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe