bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Interview met de interieurarchitect

25 februari 2021

We spraken met de interieurarchitect die betrokken is bij het ontwerp van de penthouses van LOYD en meedenkt bij de optimale indeling van de overige appartementen: Bob Romijnders.

Een ambitieus project

Op de vraag hoe hij LOYD zou omschrijven, antwoordt Bob: “LOYD is een ambitieus project en komt tegemoet aan de actuele vraag in Nijmegen naar hoogwaardig afgewerkte appartementen. De architectonische kwaliteit van LOYD ligt bijzonder hoog en doet recht aan de unieke plek waar het ligt. Over elk aspect van het gebouw is nagedacht, dat heb ik mogen ervaren toen ik werd gevraagd om mee te denken over de indeling van de diverse appartementen.”

Dat Bob bij het maken van het ontwerp niet over één nacht ijs is gegaan, blijkt uit zijn gedegen voorbereiding en de wijze waarop hij kenmerken uit de omgeving en de architectuur betrekt in het ontwerp: “Bij het maken van het interieurontwerp voor de diverse appartementen van LOYD heb ik allereerst goed gekeken naar de diverse kenmerken in de architectuur. Deze architectuur is een moderne vertaling van de prachtige ontwerpen van architect Frank Lloyd Wright. Het heldere lijnenspel, de stevige dakoverstekken en de grote raampartijen zorgen voor een optimale binnen-buitenbeleving. Die kenmerken heb ik ook meegenomen in mijn ontwerpen.”

Hij vervolgt: “Ook ín de woningen spelen deze punten de hoofdrol. Door in de woning zichtlijnen aan te brengen richting de grote glazen kozijnen worden de omgeving en het uitzicht als het ware de appartementen ingetrokken én worden de diverse ruimtes in het appartement met elkaar verbonden. Bij mijn ontwerpen spelen licht en ruimte een grote rol. Ik ben geen voorstander van kleine hokjes en kamertjes en zal altijd op zoek gaan naar ruimtelijkheid en verbinding tussen ruimtes. Loze hoeken zul je daarom nooit zien in mijn ontwerpen; elke vierkante meter moet waarde brengen.”

Lef en innovatief denken
Dat het prachtige interieurontwerp van Bob recht doet aan het bijzondere karakter van LOYD en de even bijzondere architectuur, staat buiten kijf. Bob sluit af met een welgemeend compliment over het ambitieniveau van het project: “Ik prijs KlokGroep voor het lef en het innovatieve denken waarmee ze dit project zijn aangegaan. Het feit dat ze al in een vroeg stadium een geïntegreerd plan maken waarbij naast een architect ook een landschapsarchitect en een interieurarchitect hebben meegedacht over de beste kwaliteit van de leefruimte, zegt veel over het ambitieniveau van dit project.”

Benieuwd naar meer projecten van Bob Romijnders? Bekijk het hier.

Kies jij straks voor een appartement van LOYD, dan bieden we je inspraakmogelijkheden met betrekking tot de indeling en inrichting van jouw appartement. In gezamenlijk overleg met Bob Romijnders en/of de interieurarchitect van LIV zijn veel zaken aan te passen aan jouw woonwensen en persoonlijke stijl.

Wil jij het nieuws over LOYD als eerste ontvangen? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe