bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Update vanaf de bouwplaats

16 december 2021

De bouw van LOYD is gestart! Met de realisatie van de gebouwen Guggenheim, Fallingwater en Robie House komen er 78 prachtige en luxe appartementen bij in de Waalsprong.

Bouw gestart: funderingspalen worden aangebracht
Half november is er gestart met het aanbrengen van de betonnen funderingspalen. Onder de 3 gebouwen worden in totaal 459 palen aangebracht die 27 meter diep de grond in gaan. Deze palen worden gemaakt door een stalen buis de bodem in te boren en daarna te vullen met wapeningsstaal en beton. Vervolgens wordt de stalen buis weer omhoog getrokken en blijft het beton en de wapening in de bodem achter en is de paal gemaakt. De betonpaal moet daarna nog uitharden voordat er verder kan worden gebouwd.

Betoncasco werkzaamheden
Na het aanbrengen van de palen kunnen de betoncasco werkzaamheden van de begane grond beginnen. Deze werkzaamheden aan de bergingen en parkeerlaag vinden plaats in het 1e kwartaal van 2022. Tussen de 3 gebouwen zal begin 2022 een torenkraan worden opgebouwd om de hijswerkzaamheden tijdens de bouw te verzorgen. Vanaf het 2e kwartaal 2022 zal het betoncasco van de 3 gebouwen worden opgebouwd. Het casco bestaat uit betonwanden, -kolommen en -vloeren.

Officiële handeling
De start van de bouw hadden we deze maand graag feestelijk gevierd met de toekomstige bewoners. Helaas is dit momenteel door de maatregelen niet mogelijk, maar in het voorjaar – zodra het weer en de maatregelen het toelaten – heffen we graag gezamenlijk het glas op een succesvolle bouw.

Prognose oplevering
Alles verloopt volgens planning! Daarom is de prognose op dit moment nog steeds dat de oplevering van de eerste appartementen vanaf het derde kwartaal van 2023 plaatsvindt. Deze prognose zal naarmate het bouwproces vordert verder aangescherpt worden.

Overzicht beschikbare appartementen
Ben jij nog op zoek naar een riant en luxe appartement? Klik hieronder om per LOYD-gebouw in één oogopslag de nog beschikbare appartementen te zien.  

Beschikbare appartementen LOYD
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe